4 Ekim 2009 Pazar

ZAMANIN ELİ

Songünlerde Funda Arar'ın yeni albümünü dinliyorum.Her cümle beynimin ücra köşelerinde saklanmış anılarımı birer birer gönül ekranıma getiriyor..yeniden yeniden yaşatıyor eskiyen duygularımı bana..hüzünleniyorum elbette. Sorgulamadan,hesaplaşmadan,öfke duymadan gidiyorum geçmişe;olduğu gibi bıraktığım dünyama düşlerime,umutlarıma dönüyorum.
Duyamadığım sözleri duymaya çalışıyorum,göremediğim gözleri görmeye çalışıyorum,bilemediğim gerçeklerini anlamaya çalışıyorum ruhumun karanlık noktalarının.
Zamanın eli titretiyor dudaklarımı,ağlayamıyorum.

ağlamakla lal tutmuyor hasretin dili
anlamakla çözmek bir değil olmuyor,
bir vuruşluk sevda gibi zamanın eli,
yağmalıyor,yok sayıyor da öldürmüyor...

Arkamda bıraktıklarım,yok saydıklarım birer birer intikam alıyor benden,gücenmiş dostluklarım,incinmiş gizli aşklarım bir bir vuruyor her cümlede beni..hayat bu işte!
Bir şarkı,bir şiir, bir insan, eski bir mektup bazen yakıyor,acıtıyor,incitiyor..
zamanında duyamadığım her sözcük,anlamsız bir dizeye dönüşüyor içimde.
Umudu olmayan duyguların hiçbir anlamı yoktur defterimde.ezberim bu,değişmez...Geç kalmış hesaplaşmanın,geç kalmış itirafların,geç kalmış barışmaların,geç kalmış vuslatların hiçbir değeri yok gözümde!Geç kalmak,geç kalmaktır işte. Zamanın dönüşü yoktur... değilmi ki; ne sözleri olmayan notalara şarkı diyebiliriz ne de notaları olmayan sözlere şarkı!
Birileri yazar birileri besteler ve birileri dinler..çok azdır kendimizle özdeşleştirdiğimiz şarkılar ve de şiirler.Hele de şiirler.Yürekten gelir yüreğe giderler!Geldiği yer neresi ise gittiği yerde aynı olmalı ki;vursun insanı.yoksa öyle yıllarca hafızalara kazınamazdı hiçbiri.
Tutsağı oldum notalarının ve dizelerinin bu albümün.Kara kaplı defterini yeniden okumak isteği uyandırıyor gönlümün.
Sakladığım kelimeleri tekrar tekrar duymak istiyorum geçmişimin cümlelerinde.
Biraz da heyecan duyuyorum elbette;affetmenin ve affedilebilmenin heyecanı olmalı bu...yoksa ne olabilir ki!

Zamanın eli eli değiyor kalp atışlarıma...ağzına sağlık Funda Arar,ellerine sağlık ve teşekkürler.

derya