25 Temmuz 2009 Cumartesi

AŞKA DAİR

Çok tanımları vardır aşkın.Herkes kendine göre yaşadığından şahsına münhasır bir duygudur aslında.Kimine göre gözleri yakar sevgilinin kimine göre dudakları,başka başkadır sevgililerin güzellikleri.Yıllar önce,çok yıllar önce okuduğum şu cümleler oldukça düşündürmüştü beni aşka dair.Şöyle diyordu yazıcı: ''Aşk uğruna binlerce insanla savaşabilir misin?Belki aşkın için acımasız düşmanı karşına alabileceğini söyleyebilirsin,peki aşkın için bildiğin ve tanıdığın bir topluluğa tek başına karşı durabilmeyi göze alabilir misin?''
Doğrusunu isterseniz zor bir durum,böyle büyük bedelleri olan savaşlar korkutmuştur beni hep.Savaşmanın bedelini mi savaşmamanın bedelini mi ödersiniz hayatta?
Hangisi daha çekicidir,zahmetli olan mı,kolay bulunan mı?Saçma!Bu aşk olamaz!Aşkı aşk yapankuralsızlığıdır,sorgusuzluğudur,yakıcılığıdır ve kimi zaman da yasaklılığıdır.
Göze alabildi mi yazıcı bu büyük savaşı bilemiyorum doğrusu.Aldıysa özel bir aşk denizine düşmüş demektir.Yok almadıysa da pişmanlık denizinde yüzmektedir herhalde.
Nasıl gölgeleyebilir aşkı insanlar? Yüreği kime hesap vermelidir aşığın? Zaman zaman aşk, kalp ile akıl arasında sıkışıp kalır elbette.İşte burada devreye hayaller gimektedir.Nekadar güçlüyse sevgiliye ait hayaller o denli yakındır aşk insana.
Hayallerinin yakıcılığı ve saflığı yaklaştırır aşığı maşuka..sorular anlamını yitirir,gelecek anlamını değerli kılar.sadece gelecek düşlenir aşıkta..gelecek ve vuslat!
Aşkı aşk yapan yakıcılığı değil,deliliğidir aşıkların.Aklı başında kimselerin yapamayacağı herşeyi yapar aşık yaklaştığı zaman hülyasına.Yoksa ne farkı olurdu Mecnunun benden?
Aşığın korkmaya hakkı yoktur hele hele boyun eğmeye hiç!!!
Aşkı hak etmek insanın cesaretinin eseridir,kaybetmek ise korkularının.
Aşk konusunda asla tavsiyem olmaz kimselere,çünkü;aşk aşığa özel,aşığın dünyasıdır.Uydusu kalbi,güneşi sevgilisidir.Mevsimler ise aşkının seyir defteridir.Yazanı da yazdıranı da aynıdır.Yaşayanı ve yaşatanı aynı olmasa da!

Hiç yorum yok: